Kundereferencer

Erhvervslån hos Flex Funding fik ShowerEcoGuide fra prototype til produktion

Virksomheden ShowerEcoGuide manglede finansiering til det sprøjtestøbeværktøj, der skulle bringe dem fra prototypestadiet til et salgsklart produkt. Et Flex Funding erhvervslån blev startskuddet til at kunne gå i kommerciel produktion.

”Hvis eksempelvis et hotel, der har omtrent 223 værelser, kan få deres gæster til at reducere badetiden med gennemsnitligt ét minut, så har de i løbet af et år reduceret deres CO2-udledning med over to tons. Så det er jo ikke fordi, der skal meget til for den enkelte gæst, men effekten er ret stor.”

Thomas Munch-Lauersen fortæller passioneret om sit produkt, der består af en lofthængt SEG Sensor og en væghængt SEG Communicator med en lille skærm: ”Vi har lavet ShowerEcoGuide, som skal tilskynde folk til at tage kortere brusebade, og dermed reducere vand- og energiforbruget. Det gør vi ved at bevistgøre dem om deres brusebadsadfærd, herunder vise hvor langt tid et brusebad har taget.”

Thomas er medstifter og -direktør i ShowerEcoGuide, og virksomhedens grønne profil har givet adgang til et særligt kontorfællesskab hos Resilience House i Vejle, der huser virksomheder, som bygger på løsninger indenfor energi, klima, vand og data.

ShowerEcoGuide stod overfor at gå fra prototype til kommerciel produktion. For at kunne gøre dette, skulle de udvikle et sprøjtestøbeværktøj, der producerer skallen til den teknologi, som virksomhedens produkt bygger på. Men den forholdsvis nye virksomhed mødte store udfordringer med at låne penge i bankerne.

”Som et udviklingsselskab så er det det rigtigt svært at optage lån hos banker generelt. Så vi måtte ud og kigge på det nye marked, som er opstået,” forklarer Thomas Munch-Lauersen.

Efter at have kigget på låneplatformen Flex Funding flere gange i sin research tog Thomas kontakt og fik den vej igennem finansiering til at sætte produktionen af sit produkt i gang.

Gennem Flex Funding fik Thomas og resten af ShowerEcoGuide et alternativ til bankernes klassiske erhvervslån. Her kan kreditværdige, danske virksomheder få finansieret erhvervslån igennem en digital udlånsplatform på enkle og gennemskuelige vilkår. Det betyder blandt andet en klar aftale med fast rente og afdrag gennem hele lånets løbetid.

Platformen fungerer således, at en række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en velfunderet og individuel kreditvurdering, der giver både långiver og låntager forudsætning for at forstå den enkelte lånesag.

”Vi havde en virkelig god dialog med medarbejderne i Flex Funding, og det var relativt nemt at sætte processen i gang. Vi var så heldige, at det lån, der blev udbudt til os, var udsolgt i løbet af to minutter. Så det må man jo sige, var en ret smooth proces.”

Efter den korte ansøgningsproces stod Thomas og medstifteren Niels-Arne Mikkelsen altså ikke bare med et erhvervslån på kontoen, men også en bekræftelse på deres stærke produkt. Hos Flex Funding baseres de enkelte udlån nemlig på långivernes parathed til at låne til den enkelte virksomhed. Udover en grundig kreditvurdering giver Flex Funding långiverne adgang til en reel viden om virksomhederne, og herfra er det op til den enkelte långiver, hvor han eller hun vil lægge sine penge.

”Jeg har jo kunne set, at der er andre, der tror på det, vi arbejder med, og har lyst til at låne os penge til, at vi kan færdiggøre projektet. Det var vi rigtigt glade for, faktisk.”

Udover låneprocessen er Thomas også glad for, at lånet gennem Flex Funding har betydet, at han ikke behøvede at trække yderligere investorer ind.

”Hvis vi ikke havde fået et lån, så havde vi nok skulle udvande os mere som virksomhedsejere. Det vil sige, at vi skulle have haft endnu flere aktionærer ombord. Det kunne ultimativt betyde, at vi ville have svært ved at igangsætte udviklingen og produktionen af det her sprøjteværktøj. Så det ville betyde, at projektet ville have været yderligere forsinket.”

Det gik heldigvis hurtigt, og i dag er der luft i sejlende for vandsparervirksomheden, der står på tærsklen til at kunne levere til de første kunder.

”Lånet har betydet, at vi er gået i produktion med vores sprøjtestøbeværktøj. Det vil sige, at de første emner bliver produceret om ca. 14 dage. Hvis vi ikke havde fået lånet, så havde vejen til at gå i produktion måske været længere. For en nystartet virksomhed med ikke ret stor kapital, så kan den tid betyde ret meget.”

ShowerEcoGuide henvender sig til en lang række kundegrupper. Nogen af de første, der skal afprøve produktet, er et hotel, en efterskole og en boligforening, som skal teste produktet i 33 ungdomsboliger. I sidste ende kan det også være private boliger.

”Næste skridt er, at vi færdigproducerer vores produkter og leverer dem til de første kunder. Det, der driver os, er at skabe en løsning til de udfordringer, som vi står overfor i denne her verden. Her er det helt specifikt udfordringer omkring vand – eller mangel på vand, vi forsøger at løse.”

Vil du vide mere om erhvervslån hos Flex Funding?

Flex Funding har formidlet erhvervslån til mere end 100 virksomheder, foreninger og selvejende institutioner til mange forskellige formål. Kunne et effektivt formidlet lån på konkurrencedygtige vilkår være interessant, så ring 7060 5200 eller klik nedenfor og læs mere om at låne hos Flex Funding.

No results found.

Menu

Ejer af Danfilter ApS Henrik Friis er glad for sin bank. Men han er også glad for de alternativer, der kan udfordre bankerne, når de bliver overforsigtige.

”Første gang, jeg optog et lån gennem Flex Funding, var det i virkeligheden helt bevidst for at give bankerne et vink med en vognstang om, at de ikke er alene om at kunne dække et behov,” fortæller Henrik Friis, som er ejer af virksomheden Danfilter ApS. Han fortsætter: ”Det første lån var et opråb, og jeg brugte pengene til at indfri et andet lån og tilføre likviditet til min virksomhed.”

Danfilter ApS specialiserer sig i luftfiltrering. De udvikler og producerer selv deres produkter i samarbejde med anlægsproducenter. De professionelle kvalitetsfiltre sælges til erhvervs- og privatkunder gennem deres webshops. Virksomheden har over 40 års erfaring i branchen, og i snart 11 år har Henrik Friis stået i spidsen og sat virksomhedens kurs.
Af to omgange har Danfilter ApS fundet finansiering gennem udlånsplatformen Flex Funding, der er et alternativ til de klassiske banklån. Her kan kreditværdige danske virksomheder få finansieret erhvervslån på enkle og gennemskuelige vilkår. Det betyder blandt andet en klar aftale og med en fast rente og afdrag igennem hele lånets løbetid.
Platformen fungerer således, at et række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en grundig og individuel kreditvurdering, der giver både långiver og låntager de bedste forudsætninger for at forstå den enkelte lånesag.

To forskellige ideer om risiko
Anden gang, Danfilter ApS søgte finansiering, var det for at opkøbe en konkurrent. Ideen var opstået lidt impulsivt gennem nogle forhandlinger med den konkurrerende virksomhed. ”Jeg gik ind med et frækt tilbud om at købe deres webshop og havde egentligt ikke rigtigt midlerne til at finansiere det. Likviditeten var ikke i virksomheden, men jeg tænkte, det får jeg nok styr på. Men da jeg gik til banken med det, sagde de nej.” Banken vurderede, at risikoen var alt for stor. En vurdering, som Henrik Friis på ingen måde var enig i. ”Banken mente, at det opkøb var det mest risikable, jeg overhovedet kunne bevæge mig ud i. Og det var jeg overhovedet ikke, noget der bare lignede, enig med dem i. Så jeg fik hurtigt oprettet en sag hos Flex Funding, fik lukket lånet, købt konkurrenten – og på et halvt år var pengene tjent ind igen.”

Med lånet på plads uden unødigt besvær og ventetid stod Henrik Friis med penge på kontoen og en klar ide om, at opkøbet var en fornuftig satsning. Et lån fra Flex Funding baseres udover en udførlig kreditvurdering på långivernes bedømmelse af virksomhederne og deres projekt, hvilket giver en forsikring om at långiverne også tror på, at deres penge er godt placeret i virksomhedens projekt. Nu var det bare at komme i gang.

Udlånsportal som supplement til låneporteføljen
Selv om Henrik Friis ikke har slået helt op med banken og stadig benytter sig af de muligheder, de traditionelle lånekilder kan tilbyde, så ser han også en stor fordel i at have flere valgmuligheder. ”Flex Funding er en platform, der gør, at jeg ikke er så afhængig af, at en bank siger ja. Banken kan låse folk i nogle situationer. For mit eget vedkommende, så fik jeg ikke bare webshoppen vanvittigt billigt, men timingen var også fuldstændig unik. Så på den måde er det jo fantastisk, at man kan åbne op for nogle nye kanaler, som kan give nogle fornuftige finansieringer.” Henrik Friis bekræfter, at lånene i Flex Funding har været med til at udvikle forretningen, men for ham er det naturligt altid at gå gennem banken først. ”Kan banken byde ind på konkurrencevenlige vilkår, så får de lov at tage den. Det kan de bare ikke altid, og det har de brug for at blive udfordret på – og jeg har brug for at udfordre dem på det. Her er Flex Funding et super vigtigt værktøj. Jeg har besluttet, at jeg aldrig mere vil samle alting ét sted.”

Grøn Industri startede ud med en bruttoavance på 189.000 i 2012. Fem år senere lå den på 13 mio. I 2018 blev Grøn Industri udnævnt til Børsen Gazelle. Den hurtige vækst skyldes en helt særlig aftale, som virksomhedens to stiftere indgik med udlånsplatformen Flex Funding.

Simon Borbiconi er medejer af virksomheden Grøn Industri sammen med sin partner Andrew Peck. Grøn Industri laver store energirenoveringer indenfor belysning, varmepumper og solceller. Virksomhedens produkter udspringer af de konkrete behov, som energitunge virksomheder i disse år står overfor: nemlig at spare penge, vise en grøn profil og desuden tilpasse sig statens grønne lovkrav. Ofte er denne type renoveringer omkostningsfulde. Derfor kan det være svært at få kunderne med ombord, før de kan visualisere de reelle besparelser i den anden ende af renoveringen. Men Grøn Industris kundetilbud er baseret på en helt særlig forretningsmodel, der finansierer renovationen uden, at virksomheden skal have penge op af lommen. Modellen fungerer på den måde, at energirenoveringen giver kunden en fast månedlig besparelse på energiregningen. De penge dækker det månedlige ydelse på renovationen. Når ydelsen ikke løber længere, går besparelsen direkte ind på virksomhedens bundlinje. På den måde bliver energi-renoveringsprojektet en investering, der økonomisk finansierer sig selv.

For at kunne realisere den særlige model havde Grøn Industri brug for en finansiel partner, der smidigt og effektivt kunne tilbyde erhvervslån til Grøn Industri, som de kunne realisere deres kunders energirenoveringer med. Derfor indgik Grøn Industri i 2015 til 2017 et partnerskab med udlånsplatformen Flex Funding, som er specialister i at sikre finansiering til sunde, danske virksomheder ved at tilbyde fornuftige erhvervslån med en fast rente og låneydelse gennem hele lånets løbetid. Netop denne sikkerhed i et fast månedligt afdrag betød, at besparelse og afdrag altid ville gå hånd i hånd. Hvert kundeprojekt og købsaftale gjorde, at Grøn Industri kunne mellemfinansiere renoveringsomkostningerne med sikkerhed i kontrakterne, og dermed blev Grøn Industri i stand til at tilbyde deres kunder en omkostningsneutral løsning. Vores platform hos Flex Funding fungerer konkret på den måde, at en række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en effektiv og individuel kreditvurdering, med hvilken vi giver både långiver og låntager forudsætninger for at forstå den enkelte lånesag.

Lånmodellen gav Grøn Industri vokseværk

Modellen gav Grøn Industri raketfart på væksten, og den kraftige fremgang skyldtes i høj grad samarbejdet med Flex Funding. I 2017 voksede Grøn Industri ’ud af skoen’, som Simon Borbiconi udtrykker det. Det betød, at Grøn Industri nu måtte ud og søge yderligere kapital udover de ressourcer, crowlendingmodellen havde mulighed for at rejse på daværende tidspunkt. Der er dog ingen tvivl for de to ejere om, at hele dette forretningseventyr ikke havde været muligt, hvis ikke Flex Funding havde set potentialet i denne forretningsmodel. I 2018 blev Grøn Industri udnævnt til Børsen Gazelle. ”Vores virksomhed i dag har vækstet meget voldsomt, og det kunne slet ikke være sket, hvis ikke vi havde fået de her lån hos Flex Funding. De har været med til at kickstarte denne unikke mulighed i at gå ud og energirenovere for virksomheder på en omkostningsneutral basis. Det er helt sikkert kommet for at blive,” fortæller Simon Borbiconi.

I dag er det især almene boligselskaber, som fylder på Grøn Industris kundeliste. Herudover kommer kunder som plejesektoren, skoler, tung industri og landbrug. Fremadrettet er der ét mål for Grøn Industri: skalér forretningen. Så man endnu mere effektivt kan dække det store behov, der er for at skabe reelle energibesparelser, der batter for klimaet i Danmark.