Netværkslån

Hvad er et netværkslån?

Et netværkslån i Flex Funding gør det nemt for virksomheder, forretninger, foreninger, iværksættere og andre at låne penge direkte af deres eget netværk. Flex Funding stiller sin platform til rådighed og sørger for alt papirarbejde og selvfølgelig administration af lånet. Det er nemt og sikkert for alle parter.

Netværkslån kan opdeles i to kategorier:

  • Investorbaseret netværkslån
  • Bruger- og kundebaseret netværkslån

Investorbaseret netværkslån

Det investorbaserede netværkslån henvender sig til virksomheder, forretninger eller andre, der har brug for finansiering af et projekt, drift, udvikling eller investeringer.

Ved et investorbaseret netværkslån vil långiverne, som navnet siger, være investorer. De kan komme fra låntagers eget netværk, men de kan også findes gennem investorportaler eller kapitalformidlere. Långiverne i denne type lån investerer primært for at opnå et afkast.

For låntager kan et investorbaseret netværkslån være et godt alternativ til et kapitalindskud fra ejerkredsen. Det kan være tilfældet, hvis der er behov for finansiering i en kortere periode. Et netværkslån kan også være et alternativ til kapitalindskud for en virksomhedsejer, der ønsker at bevare kontrollen i virksomheden, eller som vil undgå at lade sit ejerskab udvande.

Et investorbaseret netværkslån kan være oplagt til at finansiere investerings- og udviklingsprojekter, hvor det i nogle tilfælde kan spare låntager for at etablere komplekse selskabskonstruktioner for at undgå ekstra beskatning. Et investorbaseret netværkslån kan også være en løsning for en hovedinvestor, der vil geare sin investering.

I et netværkslån er det låntager selv, der definerer hvilke sikkerheder og vilkår, der gælder for lånet. På den måde tilpasses lånet den konkrete virksomheds situation.

Bruger- og kundebaseret netværkslån

Det bruger- og kundebaserede netværkslån er en mulighed for skoler, klubber, forretninger og alle andre for at finansiere projekter og samtidig inddrage og engagere brugere og kunder.

Er du på en skole, hvor I ønsker jer en skaterbane? Eller trænger din café til at få nye møbler? Et netværkslån kan være løsningen, som oven i købet kan skabe et fællesskab om projektet.

Långiverne i de bruger- og kundebaserede netværkslån er som regel drevet af engagement, og de investerer typisk for at støtte deres lokale forretning eller forening. Det betyder, at afkastet af et medlems- og kundebaseret netværkslån ofte ikke er så vigtigt. Et netværkslån kan derfor også være en billig måde at finansiere sig på.

Idéen er, at alle skal kunne være med. Derfor er det muligt at investere helt ned til 200 kr. Her er det netop de mange små og større lån, som gør, at projekter og gode idéer kan blive til virkelighed.

Eksempler på bruger- og kundebaserede netværkslån:

  • Iværksættere, der låner af familie og venner
  • Foreninger, der låner af deres medlemmer
  • Forretninger, butikker, caféer og restauranter, der låner af deres kunder
  • Skoler, der låner af elevernes forældre
  • Plejehjem, der låner af deres beboere og pårørende

Lån til Vejle Idrætshøjskole finansieret på tre dage

Flex Funding hjalp i september 2017 skolen til et attraktivt finansieringsalternativ uden om bankerne til kun 6,45% i fast årlig rente. Det vakte stor opsigt i aktive lokale kredse af erhvervsliv og organisationer i Vejle-området.

Vejle Idrætshøjskole havde længe drømt om et nyt udendørs svømme- og aktivitetsområde. Da skolen hvert år har rigtig mange kursister og besøgende, som kommer for at få glæde af skolens faglighed og faciliteter, var det oplagt at undersøge, om der ville være opbakning til at låne i netværket. Det viste sig at være en god idé.

Efter at Flex Funding hurtigt havde gennemgået og godkendt anmodningen, blev lånet markedsført over for netværket, som primært var tidligere og nuværende elever, forældre og lærere.

Lånet blev finansieret på kun tre dage efter, der blev åbnet for bud på Flex Fundings markedsplads. I dag har Vejle Idrætshøjskole et enestående udendørs område, Outdoor AquaScape. Til glæde for det store netværk.

Hvis du ønsker et netværkslån, udfylder du blot vores låneansøgning, så behandler vi den hurtigst muligt. Angiv venligst ”netværkslån” i lånebeskrivelsen.

Menu