Nu kan nu investere i lån, der er sikret med garanti fra staten – læs mere her

OPNÅ ET FORVENTET OG STABILT AFKAST PÅ 6-7% ÅRLIGT

Tak, fordi du vælger at oprette en konto

Oprettelse af konto og investering i lån foregår på vores sikrede platform. Klik venligst nedenfor for at komme til den sikrede platform.

Gå til sikker platform

check

Afkast over 7,5% p.a. siden 2015

check

Gebyrfri konto

check

Støt danske virksomheders vækst

check

Tilladelse fra Finanstilsynet

Flex Funding A/S har Finanstilsynets tilladelse som betalingsinstitut (FT nr. 22012)
Flex Funding A/S samarbejder med Vækstfonden

Med Flex Funding kan du investere i lån til sunde danske virksomheder. De får penge til deres udvikling og vækst, du får et attraktivt afkast.

Det har vi opnået

193.986.000 kr.

Har vi formidlet i lån til virksomheder1

7,46%p.a.

Er vores investorers gennemsnitlige årlige afkast (netto)2

0,41%

Er vores gennemsnitlige årlige kredittab3

Tak, fordi du vælger at oprette en konto

Oprettelse af konto og investering i lån foregår på vores sikrede platform. Klik venligst nedenfor for at komme til den sikrede platform.

Gå til sikker platform

Dine investorfordele

Gratis gebyrfri konto

Vælg frit dine investeringer i lån blandt kreditvurderede virksomheder

Lånene har oftest sikkerhed med kaution og pant

Vi varetager al administration og service

Vil du vide mere?

Vil du vide mere, eller kan vi på anden måde hjælpe dig, ring til os.

+45 7060 5200

Opnå et forventet afkast på 6 – 7% årligt

Deltag sammen med tusinde af investorer, som sparer op til deres fremtid ved at investere direkte i lån til kreditværdige virksomheder gennem Flex Funding.

De seneste 3 år har vores investorer opnået et gennemsnitligt årligt afkast på over 7,50% efter omkostninger og kredittab. Vores afkast opdateres løbende her.

Flex Funding er en platform for lånebaseret crowdfunding. Private og professionelle investorer kan investere direkte i lån til kreditværdige virksomheder. Lånene er oftest sikret ved personlig kaution og/eller supplerende tinglyste sikkerheder i form af pant i fast ejendom, driftsmidler, køretøjer m.v. Vores långivere får et højt og stabilt afkast sammenlignet med investering i obligationer og aktier.

Flex Funding formidlede de første lån i februar 2015, og vores långivere, som har været med helt fra starten, har opnået et gennemsnitligt årligt afkast på over 7,50% efter omkostninger og kredittab. Ligesom al anden investering er det vigtigt, at du spreder din investering på lån til mange virksomheder for at reducere risikoen, idet resultatet af din långivning kan gå både op og ned.

Flex Funding har Finanstilsynets licens som et betalingsinstitut. Hermed er dit indestående på din konto i Flex Funding sikret. Du kan læse mere her. Dine investeringer i lån er ikke omfattet af Garantiformuen, så dit aktuelle afkast kan være højere eller lavere end vores forventninger afhængig af din risikoprofil.

Sådan gør du

1: Opret investeringskonto

Vil du investere hos Flex Funding, skal du registrere dig som investor, hvor du samtidig får en konto. Dette er en enkel proces, som kun tager få minutter.

2: Overfør penge til at investere

Når du har fået oplyst dit konto- nummer i Flex Funding, kan du overføre det ønskede beløb fra din netbank til til din konto i Flex Funding. Her kan du læse, hvordan dit indestående er sikret.

3: Opbyg din portefølje

Når beløbet er indgået på din konto i Flex Funding, kan du begynde at opbygge din portefølje af låneandele ved enten at byde på vores markedsplads for nye lån eller vores markedsplads for låneandele. Du vil løbende modtage besked om nye lån, efterhånden som de udbydes.

4: Du modtager månedlige ydelser

Hver måned vil du modtage ydelser fra låntagerne, som består af renter og afdrag. Du kan herefter vælge, om du vil reinvestere beløbene i andre lån eller tilbageføre beløbet til din bankkonto.

Tak, fordi du vælger at oprette en konto

Oprettelse af konto og investering i lån foregår på vores sikrede platform. Klik venligst nedenfor for at komme til den sikrede platform.

Gå til sikker platform

Sikkerhed for dig som långiver:

Kreditvurdering af låntagere


Flex Funding kreditvurderer låneansøgninger og stiller opdaterede data om Låntagere til Långivernes rådighed.

Flex Funding foretager en risikoklassifikation af hver enkelt Låntager, som er baseret på interne kreditmodeller og vurderinger fra eksterne kreditbureauer.

I forbindelse med lån, der helt eller delvist sikres ved pant eller kaution, foretages tillige undersøgelser vedrørende dette.

Spred dine investeringer


Vi anbefaler altid, at du fordeler dine investeringer over flere lån.

Vi inddriver gæld


Flex Funding tager sikkerheder i flertallet af de lån, der udbydes.

Skulle en Låntager gå hen og blive ude af stand til at passe sine tilbagebetalinger, vil vi forsøge at indhente disse via advokat eller inkasso.

Hvis nu Flex Funding skulle lukke


Flex Funding har indgået en wind-down aftale med en tredjepart, i givet fald Flex Funding måtte ophøre virksomheden uanset årsag, for at sikre Långiverne fortsat servicering af de formidlede lån.

Mere om sikkerhed


Menu

NYHEDSBREV

Vær opdateret og investeringsklar

Få besked om nye lån du kan investerer i. Modtag tips og viden i forhold til investering i erhvervslån og brug af Flex Fundings markedsplads.


Nyhedsbrevet udsendes når der er nye investeringsmuligheder for dig, og når vi har væsentligt nyt. Vi behandler indtastede oplysninger for at kunne levere nyhedsbrev og nyheder til dig. Læs mere i vores persondatapolitik under “Mere om os”.

Ejer af Danfilter ApS Henrik Friis er glad for sin bank. Men han er også glad for de alternativer, der kan udfordre bankerne, når de bliver overforsigtige.

”Første gang, jeg optog et lån gennem Flex Funding, var det i virkeligheden helt bevidst for at give bankerne et vink med en vognstang om, at de ikke er alene om at kunne dække et behov,” fortæller Henrik Friis, som er ejer af virksomheden Danfilter ApS. Han fortsætter: ”Det første lån var et opråb, og jeg brugte pengene til at indfri et andet lån og tilføre likviditet til min virksomhed.”

Danfilter ApS specialiserer sig i luftfiltrering. De udvikler og producerer selv deres produkter i samarbejde med anlægsproducenter. De professionelle kvalitetsfiltre sælges til erhvervs- og privatkunder gennem deres webshops. Virksomheden har over 40 års erfaring i branchen, og i snart 11 år har Henrik Friis stået i spidsen og sat virksomhedens kurs.
Af to omgange har Danfilter ApS fundet finansiering gennem udlånsplatformen Flex Funding, der er et alternativ til de klassiske banklån. Her kan kreditværdige danske virksomheder få finansieret erhvervslån på enkle og gennemskuelige vilkår. Det betyder blandt andet en klar aftale og med en fast rente og afdrag igennem hele lånets løbetid.
Platformen fungerer således, at et række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en grundig og individuel kreditvurdering, der giver både långiver og låntager de bedste forudsætninger for at forstå den enkelte lånesag.

To forskellige ideer om risiko
Anden gang, Danfilter ApS søgte finansiering, var det for at opkøbe en konkurrent. Ideen var opstået lidt impulsivt gennem nogle forhandlinger med den konkurrerende virksomhed. ”Jeg gik ind med et frækt tilbud om at købe deres webshop og havde egentligt ikke rigtigt midlerne til at finansiere det. Likviditeten var ikke i virksomheden, men jeg tænkte, det får jeg nok styr på. Men da jeg gik til banken med det, sagde de nej.” Banken vurderede, at risikoen var alt for stor. En vurdering, som Henrik Friis på ingen måde var enig i. ”Banken mente, at det opkøb var det mest risikable, jeg overhovedet kunne bevæge mig ud i. Og det var jeg overhovedet ikke, noget der bare lignede, enig med dem i. Så jeg fik hurtigt oprettet en sag hos Flex Funding, fik lukket lånet, købt konkurrenten – og på et halvt år var pengene tjent ind igen.”

Med lånet på plads uden unødigt besvær og ventetid stod Henrik Friis med penge på kontoen og en klar ide om, at opkøbet var en fornuftig satsning. Et lån fra Flex Funding baseres udover en udførlig kreditvurdering på långivernes bedømmelse af virksomhederne og deres projekt, hvilket giver en forsikring om at långiverne også tror på, at deres penge er godt placeret i virksomhedens projekt. Nu var det bare at komme i gang.

Udlånsportal som supplement til låneporteføljen
Selv om Henrik Friis ikke har slået helt op med banken og stadig benytter sig af de muligheder, de traditionelle lånekilder kan tilbyde, så ser han også en stor fordel i at have flere valgmuligheder. ”Flex Funding er en platform, der gør, at jeg ikke er så afhængig af, at en bank siger ja. Banken kan låse folk i nogle situationer. For mit eget vedkommende, så fik jeg ikke bare webshoppen vanvittigt billigt, men timingen var også fuldstændig unik. Så på den måde er det jo fantastisk, at man kan åbne op for nogle nye kanaler, som kan give nogle fornuftige finansieringer.” Henrik Friis bekræfter, at lånene i Flex Funding har været med til at udvikle forretningen, men for ham er det naturligt altid at gå gennem banken først. ”Kan banken byde ind på konkurrencevenlige vilkår, så får de lov at tage den. Det kan de bare ikke altid, og det har de brug for at blive udfordret på – og jeg har brug for at udfordre dem på det. Her er Flex Funding et super vigtigt værktøj. Jeg har besluttet, at jeg aldrig mere vil samle alting ét sted.”

Grøn Industri startede ud med en bruttoavance på 189.000 i 2012. Fem år senere lå den på 13 mio. I 2018 blev Grøn Industri udnævnt til Børsen Gazelle. Den hurtige vækst skyldes en helt særlig aftale, som virksomhedens to stiftere indgik med udlånsplatformen Flex Funding.

Simon Borbiconi er medejer af virksomheden Grøn Industri sammen med sin partner Andrew Peck. Grøn Industri laver store energirenoveringer indenfor belysning, varmepumper og solceller. Virksomhedens produkter udspringer af de konkrete behov, som energitunge virksomheder i disse år står overfor: nemlig at spare penge, vise en grøn profil og desuden tilpasse sig statens grønne lovkrav. Ofte er denne type renoveringer omkostningsfulde. Derfor kan det være svært at få kunderne med ombord, før de kan visualisere de reelle besparelser i den anden ende af renoveringen. Men Grøn Industris kundetilbud er baseret på en helt særlig forretningsmodel, der finansierer renovationen uden, at virksomheden skal have penge op af lommen. Modellen fungerer på den måde, at energirenoveringen giver kunden en fast månedlig besparelse på energiregningen. De penge dækker det månedlige ydelse på renovationen. Når ydelsen ikke løber længere, går besparelsen direkte ind på virksomhedens bundlinje. På den måde bliver energi-renoveringsprojektet en investering, der økonomisk finansierer sig selv.

For at kunne realisere den særlige model havde Grøn Industri brug for en finansiel partner, der smidigt og effektivt kunne tilbyde erhvervslån til Grøn Industri, som de kunne realisere deres kunders energirenoveringer med. Derfor indgik Grøn Industri i 2015 til 2017 et partnerskab med udlånsplatformen Flex Funding, som er specialister i at sikre finansiering til sunde, danske virksomheder ved at tilbyde fornuftige erhvervslån med en fast rente og låneydelse gennem hele lånets løbetid. Netop denne sikkerhed i et fast månedligt afdrag betød, at besparelse og afdrag altid ville gå hånd i hånd. Hvert kundeprojekt og købsaftale gjorde, at Grøn Industri kunne mellemfinansiere renoveringsomkostningerne med sikkerhed i kontrakterne, og dermed blev Grøn Industri i stand til at tilbyde deres kunder en omkostningsneutral løsning. Vores platform hos Flex Funding fungerer konkret på den måde, at en række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en effektiv og individuel kreditvurdering, med hvilken vi giver både långiver og låntager forudsætninger for at forstå den enkelte lånesag.

Lånmodellen gav Grøn Industri vokseværk

Modellen gav Grøn Industri raketfart på væksten, og den kraftige fremgang skyldtes i høj grad samarbejdet med Flex Funding. I 2017 voksede Grøn Industri ’ud af skoen’, som Simon Borbiconi udtrykker det. Det betød, at Grøn Industri nu måtte ud og søge yderligere kapital udover de ressourcer, crowlendingmodellen havde mulighed for at rejse på daværende tidspunkt. Der er dog ingen tvivl for de to ejere om, at hele dette forretningseventyr ikke havde været muligt, hvis ikke Flex Funding havde set potentialet i denne forretningsmodel. I 2018 blev Grøn Industri udnævnt til Børsen Gazelle. ”Vores virksomhed i dag har vækstet meget voldsomt, og det kunne slet ikke være sket, hvis ikke vi havde fået de her lån hos Flex Funding. De har været med til at kickstarte denne unikke mulighed i at gå ud og energirenovere for virksomheder på en omkostningsneutral basis. Det er helt sikkert kommet for at blive,” fortæller Simon Borbiconi.

I dag er det især almene boligselskaber, som fylder på Grøn Industris kundeliste. Herudover kommer kunder som plejesektoren, skoler, tung industri og landbrug. Fremadrettet er der ét mål for Grøn Industri: skalér forretningen. Så man endnu mere effektivt kan dække det store behov, der er for at skabe reelle energibesparelser, der batter for klimaet i Danmark.