Erhvervslån hos Flex Funding fik ShowerEcoGuide fra prototype til produktion

Virksomheden ShowerEcoGuide manglede finansiering til det sprøjtestøbeværktøj, der skulle bringe dem fra prototypestadiet til et salgsklart produkt. Et Flex Funding erhvervslån blev startskuddet til at kunne gå i kommerciel produktion.

”Hvis eksempelvis et hotel, der har omtrent 223 værelser, kan få deres gæster til at reducere badetiden med gennemsnitligt ét minut, så har de i løbet af et år reduceret deres CO2-udledning med over to tons. Så det er jo ikke fordi, der skal meget til for den enkelte gæst, men effekten er ret stor.”

Thomas Munch-Lauersen fortæller passioneret om sit produkt, der består af en lofthængt SEG Sensor og en væghængt SEG Communicator med en lille skærm: ”Vi har lavet ShowerEcoGuide, som skal tilskynde folk til at tage kortere brusebade, og dermed reducere vand- og energiforbruget. Det gør vi ved at bevistgøre dem om deres brusebadsadfærd, herunder vise hvor langt tid et brusebad har taget.”

Thomas er medstifter og -direktør i ShowerEcoGuide, og virksomhedens grønne profil har givet adgang til et særligt kontorfællesskab hos Resilience House i Vejle, der huser virksomheder, som bygger på løsninger indenfor energi, klima, vand og data.

ShowerEcoGuide stod overfor at gå fra prototype til kommerciel produktion. For at kunne gøre dette, skulle de udvikle et sprøjtestøbeværktøj, der producerer skallen til den teknologi, som virksomhedens produkt bygger på. Men den forholdsvis nye virksomhed mødte store udfordringer med at låne penge i bankerne.

”Som et udviklingsselskab så er det det rigtigt svært at optage lån hos banker generelt. Så vi måtte ud og kigge på det nye marked, som er opstået,” forklarer Thomas Munch-Lauersen.

Efter at have kigget på låneplatformen Flex Funding flere gange i sin research tog Thomas kontakt og fik den vej igennem finansiering til at sætte produktionen af sit produkt i gang.

Gennem Flex Funding fik Thomas og resten af ShowerEcoGuide et alternativ til bankernes klassiske erhvervslån. Her kan kreditværdige, danske virksomheder få finansieret erhvervslån igennem en digital udlånsplatform på enkle og gennemskuelige vilkår. Det betyder blandt andet en klar aftale med fast rente og afdrag gennem hele lånets løbetid.

Platformen fungerer således, at en række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større lån, også kaldet ”crowdlending”. Det sker på baggrund af en velfunderet og individuel kreditvurdering, der giver både långiver og låntager forudsætning for at forstå den enkelte lånesag.

”Vi havde en virkelig god dialog med medarbejderne i Flex Funding, og det var relativt nemt at sætte processen i gang. Vi var så heldige, at det lån, der blev udbudt til os, var udsolgt i løbet af to minutter. Så det må man jo sige, var en ret smooth proces.”

Efter den korte ansøgningsproces stod Thomas og medstifteren Niels-Arne Mikkelsen altså ikke bare med et erhvervslån på kontoen, men også en bekræftelse på deres stærke produkt. Hos Flex Funding baseres de enkelte udlån nemlig på långivernes parathed til at låne til den enkelte virksomhed. Udover en grundig kreditvurdering giver Flex Funding långiverne adgang til en reel viden om virksomhederne, og herfra er det op til den enkelte långiver, hvor han eller hun vil lægge sine penge.

”Jeg har jo kunne set, at der er andre, der tror på det, vi arbejder med, og har lyst til at låne os penge til, at vi kan færdiggøre projektet. Det var vi rigtigt glade for, faktisk.”

Udover låneprocessen er Thomas også glad for, at lånet gennem Flex Funding har betydet, at han ikke behøvede at trække yderligere investorer ind.

”Hvis vi ikke havde fået et lån, så havde vi nok skulle udvande os mere som virksomhedsejere. Det vil sige, at vi skulle have haft endnu flere aktionærer ombord. Det kunne ultimativt betyde, at vi ville have svært ved at igangsætte udviklingen og produktionen af det her sprøjteværktøj. Så det ville betyde, at projektet ville have været yderligere forsinket.”

Det gik heldigvis hurtigt, og i dag er der luft i sejlende for vandsparervirksomheden, der står på tærsklen til at kunne levere til de første kunder.

”Lånet har betydet, at vi er gået i produktion med vores sprøjtestøbeværktøj. Det vil sige, at de første emner bliver produceret om ca. 14 dage. Hvis vi ikke havde fået lånet, så havde vejen til at gå i produktion måske været længere. For en nystartet virksomhed med ikke ret stor kapital, så kan den tid betyde ret meget.”

ShowerEcoGuide henvender sig til en lang række kundegrupper. Nogen af de første, der skal afprøve produktet, er et hotel, en efterskole og en boligforening, som skal teste produktet i 33 ungdomsboliger. I sidste ende kan det også være private boliger.

”Næste skridt er, at vi færdigproducerer vores produkter og leverer dem til de første kunder. Det, der driver os, er at skabe en løsning til de udfordringer, som vi står overfor i denne her verden. Her er det helt specifikt udfordringer omkring vand – eller mangel på vand, vi forsøger at løse.”

Vil du vide mere om erhvervslån hos Flex Funding?

Flex Funding har formidlet erhvervslån til mere end 100 virksomheder, foreninger og selvejende institutioner til mange forskellige formål. Kunne et effektivt formidlet lån på konkurrencedygtige vilkår være interessant, så ring 7060 5200 eller klik nedenfor og læs mere om at låne hos Flex Funding.

Forrige
Forrige

Softub Spa fik hurtig udvidelse af varelager med finansiering hos Flex Funding

Næste
Næste

Lån hos Flex Funding kickstartede Grøn Industris forretning