Hvad har crowdlending, porcelænsmaleri og rugbrødsmadder til fælles?

Det lyder måske som tre uforenelige ting, men faktisk samles alle disse ender i vores podcast med Ophelia Invest, hvor vi taler om, hvad crowdlending egentlig er, hvordan du opretter en konto, hvorfor det giver mening at investere i crowdlending og hvordan dine penge er sikret.

Vi har deltaget i en podcast, som du finder her og her, hvor vores CEO og founder Henrik Vad fortæller om hvorfor han grundlagde Flex Funding, og vores Communications Manager Cathrine Theilgaard fortæller mere om hvordan man bliver investor hos Flex Funding.

Henrik startede Flex Funding i 2013 og det første lån blev lagt på platformen i februar 2015. “Jeg tænkte, hvorfor ikke hjælpe sunde, danske virksomheder med finansiering, og så lade bankernes rentemarginaler komme långiverne til gode, så de dermed kan opnå et attraktivt afkast på deres opsparing”, fortæller Henrik i podcasten om hvorfor han startede Flex Funding i 2013.

Crowdlending kan sammenlignes med bankernes forretningsgang, men den store forskel er, at den almindelige dansker agerer bank og har dermed kontrollen.

“Vi har udviklet en platform, som svarer til en bankplatform, dog således at vi ikke har lånene på vores egne bøger, det er vores kunder, der har det […] Når en bank låner penge ud, driver den forretning ved at den modtage indlån fra kunderne, de går selv ind og kreditvurderer, og så låner de pengene ud til en højere rente og så tjener de rentemarginalen. Det betyder, at de har lånene på egne bøger og dermed risikoen. For vores vedkommende sidder vi som mellemmand, som en formidler. Vi har investorer, der opretter en konto og har penge stående hos os, de får ingen rente, og de betaler ikke negativ rente. Så går vi ud og finder sunde virksomheder, som har behov for erhvervslån, og dem foretager vi en kreditvurdering af, lægger dem på vores markedsplads med en beskrivelse, og så låner vores investorer penge direkte til virksomhederne. Det betyder, at vi ikke er involveret i selve lånet, vi er stadig formidler, men vi står for al udarbejdelse af dokumenter, for tinglysning af sikkerheder, betaling frem og tilbage mellem låntager og långiver.”

På Flex Fundings platform finder du vores markedsplads, hvor de aktive budrunder på lån er tilgængelige for vores crowd, altså dig og alle de andre. Du kan investere fra DKK 200 i lån. Vi medinvesterer sammen, og derved opnår virksomheder lån til udvikling og drift.

Det er gratis at oprette en gebyrfri konto. “Det er nemt og tilgængeligt, og man skal bruge en kopi af sit pas og sundhedskort […] og så kan man allerede derefter komme ind og se vores markedsplads. […] Det betyder, at man hurtigt kan komme ind og se hvad der foregår. Det er også gratis at oprette en konto, så du kan også bare lige gå ind og tjekke det ud […] se de lån, der er tilgængelige og blive bekendt med det inden man tager springet og overfører nogle penge,” fortæller Cathrine.

Netop tilgængeligheden og transparensen i vores produkt, er en af de ting vi har fokus på i Flex Funding, som Cathrine forklarer: “Det som adskiller os fra andre platforme er både det, at vi er transparente, det vil sige, at vi vil gerne lægge vores tal frem, og at vi har indgået aftaler med EIF (Den Europæiske Investeringsfond), hvilket er et tegn på, at vi har orden i vores bøger, og vi er samtidig med i statens Vækstfondens Covid-19-pakke. Der er en blåstempling af, at det vi gør, det gør vi godt.”

Nu tænker du sikkert, at der blevet lovet porcelænsmaleri og frisør i overskriften, og hvad er forbindelsen til crowdlending? Det kan du heldigvis blive klogere på podcasten, hvis du klikker på linket i din foretrukne podcast-afspiller nedenfor.

Forrige
Forrige

Læring til hjernen og næring til maven

Næste
Næste

Bør bankerne bestemme, hvor du bor?